fredag 15. april 2011

Mer harselering over kaffelatte-drikkende mødre

Kjøpte Kamille Mor & Barn i dag, og fikk nok en "kjendismamma" i fleisen med de samme meningene de andre kjendismammaene har om barselgrupper, kaféer, kaffe latte og trilleturer. Denne gangen var det skuespiller og forfatter Andrea Bræin Hovig som uttalte seg om hvordan hun takler morsrollen. "For meg er skrekkvisjonen å være hjemme et helt år og sitte med andre mødre på kafé og drikke kaffelatte", uttaler hun. Helt greit det, Andrea, at du mener det! Men MÅ du liksom få det til å virke som du er så mye mer enn en enkel mamma. Er det en dårlig greie å gidde å ta seg av barna sine på heltid ett år? Er vi som går hjemme et helt år lite opptatt av jobben vår? Spørsmålet kommer fra en mamma som sendte tekstmeldinger til jobben sin midt under første fødsel, og som etter andre fødsel var innom jobben dag fire, seks og syv etter at ungen var pressa ut. Jobbmailen min ble hyppig sjekket for å unngå abstinenser.

Det jeg har litt problemer med er at det skal være en motsetning mellom det å like arbeidslivet, være karrierebevisst og det å ville ta seg av ungene sine på best mulig måte. Andrea Bræin Hovig er veldig opptatt av at hun har gjort et "scoop" med mannen sin. Fint for deg, Andrea - gratulerer! Det passer jo veldig bra at du har en mann som gidder å være hjemme med sønnen din, og som gjør en god jobb med det, når du ikke orker. Flaks!

Det jeg synes er litt rart er at det er hipt og urbant å stikke innom en kaffebar på vei til jobb, ta med seg en dobbel latte, machiato, cortado eller hva faen, og blafre med pappkruset på vei inn jobbdøra, men hvis du er lattedrikkende mamma med barnevogn på kafé sammen med andre mødre, DA er du en taper uten ambisjoner om karriere, og med barn, bæsj og amming som eneste interesse! Snodig!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar